Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο - Hello friend ABC News, In the article you read this time with the title Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο, We have prepared this article well for you to read and take the information in it. Hopefully the contents of the post Article ABC News, Article CARS, Article CELEBRITIES, Article ECONOMY, Article HOT NEWS, Article LIFE STYLE, Article NEWS, Article POLITICS, Article REVIEWS, Article Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο, Which we write you can understand. All right, happy reading.

Tittle : Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο
link : Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

Nice Post


Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά
> 1 μεγάλο χταπόδι
> 250 gr. μακαρονάκι κοφτό MISKO
> 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
> 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
> 150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
> 50 ml. κονιάκ
> 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
> 2 φύλλα δάφνης
> 3-4κόκκους μπαχάρι
> 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
> Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
> Αλάτι
> Ελαιόλαδο
> 1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο με το ένα φύλλο δάφνης να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όσο το χταπόδι βράζει θα βγάζει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο, αν χρειάζεται όμως προσθέτουμε επιπλεόν ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, στην ίδια κατσαρόλα σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το χταπόδι για 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κονιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3. Κατόπιν μεταφέρουμε σε μέτριο ταψί, προσθέτουμε επιπλέον τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να μαλακώσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.
Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι ζεστό-ζεστό από τον φούρνο!

Appear first on Us News
By ABC News


That's Articles Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

That's an article Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο This time, hopefully can benefit for you all. Okay, see you in other article posting.

You are now reading the article Συνταγές: Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο link https://abconnews.blogspot.com/2017/11/blog-post_4.html

Subscribe to receive free email updates: